Θεραπεία για ρύθμιση της λιπαρότητας και ισορροπία του pH

Θεραπεία για ρύθμιση της λιπαρότητας και ισορροπία του pH

Η υπερβολική έκκριση σμήγματος μπορεί να διεγερθεί από διαφορετικούς παράγοντες, οι οποίοι μπορεί να είναι εξωτερικοί (ρύπανση, θερμοκρασία, στρες) ή εσωτερικοί (ορμονική ανισορροπία). Αυτοί οι τύποι δέρματος όχι μόνο παράγουν περισσότερο σμήγμα αλλά το ίδιο το σμήγμα έχει διαφορετική ποιότητα σύνθεσης.

Αυτή η διαταραχή στην κατάσταση της επιδερμίδας οδηγεί σε υπερκερατινοποίηση της στιβάδας του κερατοειδούς ως ανάπτυξη μηχανισμού αυτοάμυνας και στην ανάπτυξη βακτηρίων που φυσιολογικά δεν θα υπήρχαν. Η υπερβολική έκκριση σμήγματος σε συνδυασμό με την πάχυνση του δέρματος μπλοκάρει τα θυλάκια στο δέρμα, φράσσοντας τους πόρους που μπορεί να γίνουν φαγέσωρες (σπυράκια) ή μικροκύστες (whiteheads). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εξάπλωση βακτηρίων (Propionebacterium Acne, Propionebacterium epidermidis, Malassezia furfur) που οδηγεί στην εμφάνιση ακμής κι λιπαρή επιδερμίδα.

Στόχος της θεραπείας είναι η καταπολέμηση της υπερβολικής έκκρισης σμήγματος και κατά συνέπεια της λιπαρότητας, της υπερκερατινοποίησης με εμφάνιση φαγεσώρων, φλεγμονών και πάχυνσης του δέρματος. Τα προϊόντα και οι θεραπείες της σειράς Balance έχουν αντισηπτική, καταπραϋντική και ενυδατική δράση, βοηθούν στον περιορισμό των ερεθισμών και της ερυθρότητας ενώ διατηρούν τη φυσική ισορροπία του δέρματος προάγοντας μια ελαφρά απολέπιση.